Lp med gjengen :)

Publisert 09.05.10 av Christine

Yes fredag igjen, og det betyr lp trening med gode venner 🙂 Tok med både Emil og Ia. Greit å komme igang med henne også, om det ska bli noen lp hund av frøet.

Emil er bare fantastisk herlig å trene med om dagen,veldig på nett fra første stund. Og idag  var det ikke noe lyd i det hele tatt. Kanskje det hjelper på å få trent regelmessig lp med han ! Starta første økta med å terpe fvf…ikke helt 100%  fornøyd der, ble en del skjeve holdter. Så her skal jeg inn å terpe mer holdter, og tenke på hvordan jeg går under fvf. Syns det blir litt merkelig gåing på meg innimellom. Avstandstrening ble det også på den økta, og det gikk veldig fint. Kjørte innkalling med stå, og den ble mer eller mindre perfekt, kokfornøyd 🙂

Økt nr 2 med han ble det fokus på stå og dekk under marsj, pluss litt metallapportering. Vi har av en eller annen grunn mistet den flotte stå under marsj som vi hadde. Den har forsvunnet i det blå…og er vanskelig å finne igjen. Her må vi alså tre skritt tilbake, og prøve å hente den frem. Ergelig,og det er nok sikkert fordi jeg  ubevisst har belønnet noen dårlige ståer. Dekk under marsj var heller ikke superkjapp idag, men ser ikke fult så mørkt på det.

Når det kommer til metallapporten var Emil kjempe flink. Full fart ut, lekte litt på opptaket, og full fart tilbake på plass. Han holder metallen temmelig løst, men har god fart og pleier aldri å miste den.

Så var det Ia’s tur. Trente litt på kjegla med henne, som ser ut til å kunne bli en fin øvelse. Morsomt å trene på litt andre ting enn bare det kjedelige klasse 1 programmet. Ellers fokuserte vi mest på fvf og utgangsposisjon. Måtte le litt da jeg oppdaget at hun var begynt å få samme hoppende glade fvf som Emil kan ha innimellom. Hun syns det er morsomt, og  det er jo positivt da 😉 Selve utgangsposisjonen syns hun til tider det er litt vanskelig å finne. Virker ikke som det er så nøye hvor hun setter seg, så lenge rompa er mot meg. Hun er nå himla søt, men tror det kan bli bra med litt mer fintrening. Blir kjekt når frøkna får kontroll på bakparten sin, og vet hvor den skal 😉

Siste økta med Emil ble det kjegle trening, og apport trening. Oh joy, der kom det plutselig lyd på kjegle øvelsen, som har vært så fin lenge. Prøvde to ganger, og begge med lyd…mest lyst å rive av meg håret. Men brøyt opp, og fikk tilslutt satt sammen øvelsen uten lyd!!

Vi plages litt med at han gjerne skal rulle litt på apporten før han plukker den opp. Det er jo med en gang poeng trekk på en konkurranse. Fikk tips til hvordan vi kunne trene på det i høst. Men har ikke fått gjort så mye med det i vinter. Men dette tok vi fatt på,og veldig fornøyd med Emil’s innsats der. Ble veldig mange gode opptak. Så nå gjelder det bare å få økt avstanden til apporten, og gjøre øvelsen litt og litt mer reel.

Helt til sist kjørte vi en fellesdekk med alle hundene. Og ENDELIG kan jeg dra hjem etter en vellykket fellesdekk!! Emil lå som en gud! Helt i still, og uten noe som helst tull!! 😀 😀  I tre minutter, og var bare så super flink!! Yes, yes!! Skal være flink å trene masse enkel dekk alene i uka som kommer, så man kanskje etterhvert om det går like bra kan begynne å bevege seg i skjul igjen 🙂 En veldig bra fredagstrening, i nydelig vår sol !!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: