Året 2010

Publisert 31.12.10 av Christine

 

2010 året da ”alt” skjedde…på godt og ondt!

 

Følelsen av at 2010 kom til å bli ett år man skulle huske, kom tidlig. En helt merkelig følelse, som jeg ikke har hatt tidligere år. Følelsen av at året 2010 ville sette spor, ett år der ting skulle skje, ett år som ville bringe mange minner, det skulle bli vårt år, et helt spesielt år!

Ikke visste jeg da, det jeg vet nå….men en ting er sikkert, det er at 2010 helt klart har satt sine spor!!

 

Januar

Vi startet året med ett stort sjokk. Neeco var på ett par timer gått fra å være en hoppende glad gutt, til og plutselig ikke klare å komme seg opp av senga si. Neeco ble satt på kortisonkur, og etter endt kur hadde vi gode gamle gutten tilbake igjen.  Så vi brukte vel meste parten av energien i januar på å bli friske her hjemme. Bortsett fra siste helga, da hadde vi treningssamling i agility, og besøk av Veronica og Fokus 🙂

Februar

Vi fortsatte treningstrenden i februar, og tok oss en kjapp sving til Sjøvegan. Der fikk vi trene inne på kunstgress! Helt supert!

Vi benyttet oss også av litt selskapshund trening denne mnd. Siden Ia senere i mnd skulle debutere i utstillingsringen.

Utstillingsdebuten for Ia ble i Sverige.  Ia  var kjempe flink i ringen, det ble HP og BIR. Riktig nok var det en uoff. utstilling. Men spennende var det, og god trening.  Mange turer ble det også i løpet av februar.

 

Mars

Sesongen er i gang. Og første stevnet gikk på hjemmebane. Og siden det var på hjemmebane, så hadde jeg også meldt på Ia. Kun for moro, og for litt konkurranse trening. Emil gikk et fint ag løp, men vi gikk i mål med fem feil. Men den lille raketten Ia, knuste all konkurranse. På sitt første stevne, så suser hun i mål med feilfritt løp, og første plass. Og første nappet i klasse 1 hopp var i boks! Emil gikk også ett knall fint hopp3 løp. Men dessverre feilberegner han stuss hoppet sitt, og river på siste hinder! Så nært så nært!

I mars er det også den årlige Vinterfestuka,alltid fylt av fart og moro, mye spennende for stort og smått. Og en helt topp anledning til å sosialisere en hund eller to. Det ble byturer, samt en tur i fjellet for å se på Super-G og Aksel Lund Svindal.

Emil har også bursdag, og blir hele 5 år!

 

April

Vi deltok på to stevner. Ett i Tromsø, og ett dobbelt i Bodø.  Første gangen Emil har konkurrert i Bodø, så det begynte å bli noen år siden sist vi var på de kantene. Er nok mye fordi det er lang og kronglete vei dit, samt at de er veldig dyre i påmeldingsavgift!

Tromsø stevnet ble ingen stor suksess, Bodø ble for så vidt litt bedre. Det beste løpet var nok hopp 3 på lørdagen. Med ett surt riv, ellers kjempe lekkert! Men det var deilig å bo en helg på hotell, og hundene oppførte seg fint. Påsken tilbragte vi store deler av på fjellet, og ellers mye på tur. Mye fint påskevær hadde vi, helt topp!

Mai

Kom mai du skjønne milde. Godt med vår i lufta! Fikk oppleve Dagfinn Lyngbø live! Moro! Mai ble virkelig en mnd der vi fikk gjort mye! Fikk kommet oss skikkelig i gang med lydighets trening igjen. Trent  MASSE  agility i herlig vær!  Godt å få utnyttet fridagene maks! Vi prøvde oss også på noe nytt, nemlig blodspor! Kjempe morsomt å teste ut litt andre ting. Og håper vi kan få til noe mer av det med tiden. Kanskje delta på en prøve eller to!

En stor dag var det også da Neeco fylte år! Tallet var 11, tenk at gutten er blitt så gammel! Fineste Neeco! Dagen ble feiret med borgertog, softis og pølser!

 

Juni

Nok en aktiv mnd, med mye innhold! Vi  startet med utstilling og stevne i Tromsø. Emil ble stilt begge dager, BIR på lørdag, mens søndag ble han 2bhk,slått av onkel Fokus.  Emil går greie løp,men ingen napp. Ett løp uten riv, men da ble det dessverre disk.  Meldte Ia impulst på ett åpent hopp løp. Gøy å teste litt! Og det gikk bare fint det J En liten tur til lofoten hadde vi også. Familiegreier,og litt agility fikk vi tid til der ute. Noen blodspor fikk vi også gått her hjemme, med bra resultat.  Inspirert av turbøker, bega vi oss ut på nye stier, en hel del flotte turer ble det!

Sist men ikke minst må vi for all del ikke glemme Greg Derret kurset vi deltok på i Tromsø.  En av årets største begivenheter!! Deltok med Ia på dobbelboks, og Emil på advanced. Ia imponerte,og viste at hun er godt drillet i gregs handlingssystem. Og tok det meste på strak arm!  Både Emil og jeg vokste nok i løpet av den uka! Selvtilliten min ble ti hakk bedre, og jeg følte at vi faktisk fikk det til!

Helt på tampen av mnd gikk vi tre stevner. Ble noen gode løp med Emil, men ingen feilfrie. Ia gikk ett hoppløp, der hun kom i mål med 5 feil.

Juli

Så var det plutselig ferie tid. I år hadde jeg bestemt meg for å legge ut på roadtrip. En skikkelig agility ferie!På turen nedover hadde vi selskap av Grethe og Fievel, og første stopp var NKK Trondheim. I Trondheim var det utstilling og dobbel agility.  Emil ble BIM og fikk cacib på utstillinga. Det beste fra agility ringen var vel Neeco og Emil sine åpenklasse løp, med hver sine 5 feil. Som ble 4. og 7. plass

Oppholdet i Trondheim fikk en litt annen  vri enn planlagt.Lang historie kort, jeg brekker handa, og ferien blir en smule amputert! Torgrim er så snill og kommer ned å assisterer meg. Og dermed kunne jeg fullføre det jeg hadde startet på. Misser dog første stevnedag på Stavstevne. I tillegg til at Emil skal gå sine løp,så skal Neeco delta i seniorklassen. Litt rart å gå med Neeco igjen, men også helt fantastisk moro!

Neeco går alle seniorløpene sine feilfritt! Og sanker masse flotte premier! Emil er også virkelig i siget! Hadde vel ett riv totalt den helga!! Og det må vel kalles stor fremgang!  Vi lå stortsett blant topp ti i de løpene vi gjennomførte. Og vi går vårt første feilfrie løp i klasse 2! Kjempe helg!

Tilbake i Trondheim for innleggelse og operasjon. Torgrim tar hundene med og kjører hjem.  Fire dager etter operasjon setter vi kursen for nye eventyr. Denne gangen skal vi erobre Sverige.

Emil fortsetter i god stil, går feilfritt og vinner klassen! Fikk til ett bra hoppløp på søndagen, dessverre med en vegring. Alltid topp å være på svensk side å konkurrere. Og nok en gang gikk det helt fint å telte med hundene.

Vi avslutter juli med midnattsolhoppet. Emil fortsetter,og har skikkelig funnet agilityformen! Han går masse feilfrie gode løp! 3 av 3 feilfrie i klasse 2! Seier, og feilfrie i åpenklasse, og gode lagløp! Helt fantastisk!!

 

August

Vi tar turen til lofoten. Der vi skal slappe litt av i rorbua, delta på utstilling og agility. Vi er super heldig med været! Så det blir mange fjellturer, fisking, lp trening og avslappning. Det ble en utfordring å stille Emil med en hånd, men klarte det. Han ble BIR, uplassert i gruppa. I agilityen ble det fem feil på begge løpene.

Agility samling på Sjøvegan ble det også. Morsomt å se fremgangen til Ia. Emil er rå å gå med om dagen! Enkelt stevne i Tromsø, der resultatet blir disk,5 feil, og feilfritt lagløp. Ia får løpetid i slutten av mnd.

Skjomen helt rått ble arrangert for første gang. Og good dog show måtte  vi så klart være med på. Planen  var egentlig å delta med Neeco,siden han kunne mest triks. Men han var absolutt ikke på nett pga løpetiden til Ia. Så istedet ble det lille Ia som fikk være med. Og hun sjarmerte seg til topp!

 

September

Rallarutstillinga blir en smule amputert for vår del. Løpetid og fjerning av fiksasjon satte oss litt ut av spill. Emil deltar i lydighet og agility. Lydigheta går egentlig ganske greit, bortsett fra fellesdekken. Fem feil i agilityen,og disk i hopp. Vi trener litt mer lydighet, og håper på ett opprykk en  gang i tiden. Blåbyutstillingen på sortland ble en suksess!  Ia skal for alvor debutere i utstillingsringen. Vi tar storeslem den helga! Ia 2 cert ,2 BIR, og en 4 big, mens Emil får siste nappet i klasse 2, og sitt første hoppcert! Det betyr også at Emil er klar for agility NM!! Helt sykt!

Vi deltar også på klubbmesterskap og offisielt stevne.  Emil får fem feil i agilityen. Går feilfritt i hoppen, tar cert nr2,og blir klubbmester! Neeco går feilfritt og blir klubbmester i agiltyen, også feilfritt hopp,blir nr 3 i klubbmesterskapet. Ia går feilfritt hoppløp, får napp nr 2, og blir klubbmester i sin klasse.

Var også en tur i Riga, blåtur med jobben! Fantastisk flott by! Og sist men ikke minst ble Ia 2 år !

Oktober

Stevne på Finnsnes, inne på kunstgress! Vi gjorde ett nytt forsøk i klasse 2 lydighet, men uten hell.

Ia redder dagen, og knaller til med feilfritt hoppløp! Det var hennes 3. feilfrie løp! Så da var hun klar for klasse 2! Emil får nesten cert nr 3, men slalomen satte en stopper for det, som senere ble kontroll målt og tatt ut av konkurransen. Deltok på klubbmesterskap i lydighet, og det gikk rett vest! Noe av det dårligste vi noen gang har prestert!

NKK Tromsø ble heller ingen stor begivenhet for vår del. Både Ia og Emil stod for championat, Emil i hopp, og Ia i utstilling. Ia debuterte også i hopp 2. Hun vant klassen, men ingen napp. Emil gikk egentlig to veldig gode løp, men litt handler feil gjorde at det ble 2 disk. I utstillinga ble det slett rød ene dagen, og blått andre dagen.

November

Plutselig var november her, og NM i agility nærmet seg med stormskritt!! Nervene var til å ta og føle på…. Og hver gang jeg tenkte på det, så kjente jeg sommerfuglene i magen! Men samtidig gledet jeg meg noe helt enormt! Om vi nå ikke ble norgesmestere denne gangen, så skulle det bli en opplevelse  bare det å være der. I forbindelse med Nm valgte jeg også å melde oss på til ett dobbeltstevne i Bodø to helger før. Dette skulle vise seg å bli en skikkelig fiasko, og Nm følelsen ble ikke god etterpå!  Emil reiv mange ganger, og var en smule ivrig på felthindrene. Men fikk korrigert han for felttullet, og det var kanskje en god ting før NM. Hopp løpene gikk egentlig greit, bortsett fra rivene.

Helgen før NM ble det en liten treningssamling med noen av ekvipasjene som skulle sørover på Nm. Var kjempe bra å få en slik gjennomkjøring. Der vi fikk trent på en hel del, og Emil gikk bedre enn på lenge. Plutselig var den gode følelsen tilbake, og jeg følte at vi var klare for Lillestrøm og Nm igjen.

Vi reiste sørover allerede torsdag, og vi skulle bo hos Grethe og Fievel. Til at Emil ikke er spesielt by vant, så imponerer han stort de gangen han får den utfordringa. Vi testet ut Oslos kollektivtransporter. Så Emil fikk kjørt både fly, buss, flytog, t-bane og rulletrapper. Og det klarte han uten problemer, midt i verste rush trafikken.  Nm gikk nesten vår vei, ett feilfritt løp, og en sur disk. Men vi er uansett godt fornøyde! Turen ble avsluttet med en kjedelig hendelse. Norwegian slurvet med sikkerheta, og Emil fikk lide for det.  I tillegg brøyt jeg opp bruddet i handa .

Desember

Den store julemåneden. Har vel ikke akkurat blitt så mye trening på oss. Mye smerter i handa, og beskjed om å ta det med ro. Og innså vel tilslutt at jeg bare måtte gjøre det. Og at kanskje det ville hjelpe. Sliter fortsatt med smerter, og begynner å bli rimelig lei den handa! Desto mer turer har det blitt, og det har gjort godt! Har dessverre ikke fått så mye snø enda, men håper det kommer på nyåret.  Vi har hatt ei koselig jul, som har inneholdt mange hyggelige familieselskap. Vi deltok også på juleshow på 4H gården, der jeg hadde med alle mine tre. Vi fikk vist frem agility, og litt freestyle. Flott arrangement, som satte oss i riktig julestemning. Luciadagen markerte vi også, med luciatog i byen. Neeco og Ia fikk være med å se på det. Kjempe koselig, og enda mer julestemning fikk vi.

2010 kort oppsumert resultatmessig:

Ia

 • HP, 2x cert, 3xBir,1x 4Big
 • 3xfeilfrie løp i hopp, opprykk til klasse 2
 • Klubbmester klasse 1 liten
 • Vinner av good dog show

Emil

 • 2xBIR, 1xBIM, 1xcacib
 • 6 feilfrie løp i ag, opprykk til klasse 3( 5 av de vant han)
 • Flere gode lagløp
 • Vinner av åpenklasse
 • 3 feilfrie løp i hopp, 2xcert
 • Deltok på Nm for første gang
 • 2x 2.premie i klasse 2 lp.
 • Klubbmester hopp 3

Neeco

 • Deltok i senior klasse for første gang
 • 3 feilfrie seniorløp med seier!
 • 7. plass i åpen hopp.
 • Klubbmester i agility 3

Det har virkelig vært Emil sitt store år, med massevis av gode resultater å se tilbake på.  Men Neeco og Ia har også gjort det sterkt de gangen de har deltatt. Tre super flinke hunder, som bringer hverdagen mange gleder!

 

Det nye året er bare timene unna. Har ingen forhåpninger om at 2011 kan nå dette årets høyder. Men jeg har allerede mange ting som jeg ser frem til!

Med dette vil jeg bare ønske alle våre venner,og lesere Ett fremgangsrikt nytt år! Og at 2011 vil bringe hell og lykke!!4 kommentarer på “Året 2010

 • Ja dette var virkelig litt av et år Christine 🙂 Imponerende! Skjønner ikke at du klarer å trene og konkurrere med tre hunder!

  Godt nyttår og håper virkelig at 2011 blir et supert år for deg.
  God bedring med hånden!

 • Legg igjen en kommentar

  Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

  WordPress.com-logo

  Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

  Google-bilde

  Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

  Twitter-bilde

  Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

  Facebookbilde

  Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

  Kobler til %s

  %d bloggere like this: