Opprykk til klasse 3, og hopp cert :)

Publisert 27.10.11 av Christine

Bare å ta seg selv i nakken, og få til ett lite blogg innlegg……! Helga 16-18 september var vi på Sortland, for å delta på blåbyutstillinga. I trivelig selskap av Veronica, Fokus og Athene. Hyttehelg i tillegg til konkurranse. Siden jeg hadde fri fredag, så ble det godt med tid til avslappning og litt andre ting enn bare hund 🙂

Lørdag var det agility på tapeten for vår del. Konkurranse trening med Emil, og ett håp om å få siste nappet i agility med Ia. Emil gikk ett knall løp i agility, på en noe uforsvarlig agility bane. Så ett par plasser i banen valgte jeg løsninger som nok ikke akkurat sparte tid, men sparte hunden min for å skade seg! Trist at man møter på sånne baner, iallefall når man har enn sånn type hund som Emil,som ikke tar hensyn til seg selv. Vi kom i mål feilfritt, vant klassen, men hadde dessverre tidsfeil så det ble ikke noe cert på den runden.

Ia var skikkelig klar når det var hennes tur, og alle feltene var kjempe fine. Bra fart og hun var skikkelig på nett! Men hva hjelper det når handleren ikke er på nett?!? For første gang i mitt liv klarte jeg å glemme banen på en konkurranse! Noe så flaut, var helt på bærtur, noe som endte i vegring og hinder feil vei. Ia gjorde bare som hun fikk beskjed om hun, også sprang vi i mål som normalt. Skikkelig irriterende når alt annet var så bra.

Ia gikk feilfritt hopp løp på en noe enkel hoppbane, og fikk seg nok ett hoppcert 🙂 Emil gikk også ett kjempe fint hoppløp, men med riv så ble det bare en andre plass.

Etter agility stevne ble vi igjen for å trene litt lydighet. Fikk kjørt ett par fellesdekker sammen med Qoralle, kelpien til Lisa. Emil har aldri vært sammen med henne før, så det var utmerket trening for hans del å ligge på samme dekk som henne. Første dekken var Emil tydelig berørt,selv om han lå urolig så lå han tiden ut.

Så trente vi litt andre øvelser før vi tok en fellesdekk til, denne gangen lå han mye roligere. Med andre ord følte han seg tryggere. Er ikke noe kult at han skal synes at de fellesdekkene er så ekle, håper så inderlig at vi kan klare å gjøre noe med det. Uansett ei bra trening, før søndagens konkurranse.

Vi var tidlig på plass i hallen, og strategien var klar: Emil skulle få av seg mest mulig energi før det var vår tur. Så det ble litt trening inne i hallen, noen runder med ballkasting på fotballbanen ute,og en del tisserunder rundt omkring.

Kan ikke si jeg var så høy i hatten i det vi skulle gå inn i ringen. Seks andre hunder på fellesdekken, der i blandt en schæfer og en terv…to av rasene Emil ikke er spesielt trygge på. Heldigvis lå de på andre enden, og Emil fikk ikke så mye nærhet av dem.

To minutter kan virkelig føles som en evighet!! Og med forrige konkurranse friskt i minne var jeg overhodet ikke trygg på at Emil ville ligge. Men Emil overrasker stadig, og kommer ut av fellesdekken med en 10’er fra dommeren! 😀 Så nå gjaldt det bare at resten fungerte som på trening…..

Fvf var vel helt klart den verste vi noen gang har prestert i konkurranse sammenheng. Masse lyd og til tider litt ute av posisjon. Helt greit å bare få 7, fortjente ikke noe mer.

Så var det dekk under marsj,som vi har nullet nesten alle de siste stevnene, men endelig funka den. Dommeren trakk for litt treg neddekk.

Innkalling med stå gikk forsåvidt greit, husker ikke nøyaktig  va vi fikk trekk for.

Stå under marsj, trekk for lyd igjen. Nå følte jeg at vi var igjennom nåløyet, halvveis, og sålangt ingen nuller 😉

Ruta har fungert på alle stevner, og den dagen ikke noe unntak. Kjempe fin øvelse, men Emil klarer ikke å la være å lage lyd. Ett poeng trekk for lyd også her!

Apport fikk vi trekk for opptakk, og delvis innsitten.

Så var vi skikkelig uheldige på hoppet, som vanligvis er en sikker 10’er. Emil omtrent tar sats fra holdt, og kommer borti hinderet på vei ut,aldri hendt før. I tillegg til at han lager lyd….så her falt karakteren drastisk. Siste øvelsen, og nå var Emil rimelig ferdig i følge han selv. Avstandskommandering, og en rimelig pøblete Emil…så en stund laaaangt etter opprykket. Men heldigvis skjerper han seg litt, og vi ror det i land. Men utrolig kjipt å få trekk i omtrent hver eneste øvelse pga lyd!! Det har aldri hendt før at han har hatt så mye lyd, og håper virkelig ikke det blir en vane fra hans side. Vi trenger konkurranse trening, ingen tvil om det! 🙂

Uansett, vi klarte det! Endelig opprykk til klasse 3, og klassevinner 🙂

Emil virka rimelig oppbrukt på agilityløpet, og det ble utrolig mye tull og vas. En skikkelig disk rett og slett. Ia var klar, hun hadde jo ikke gjort noen ting ennå. Var igrunn en morsom, men lang agility bane, pluss at dommeren valgte å kjøre alle hopp på maks høyde. Ia gikk knallbra helt til oppløpet, tror rett og slett hun ble sliten. Så hun feilberegner litt og river nest siste hinder. Surt, men sånn er det dessverre. Så ble det ingen opprykk den helgen, vi har hatt noen nesten løp i agility, så nært så nært. Vurderte litt å trekke Emil fra hoppen, siden det virket som om at han hadde brukt opp alt kruttet. Iallefall de smågrå i topplokket, fart i beina hadde han nok enda. Men Per-Eirik fikk overtalt meg, og plutselig stod vi på startstreken. Emil gikk ett kjempe fint løp,men riv på oppløpet. Bra til å være han igrunn, på en fartsbane, med makshøyde på hoppene.

Ia gikk ett kjempe fint løp hun også, men riv på siste hinder. Gjorde ikke så mye tenkte jeg, siden jeg trodde vi hadde ett riv helt i starten av banen også. Noe som viste seg at vi ikke hadde, da ble det straks litt surere med det rivet på slutten!  Hun hadde god tid, så vi var nært nok ett hoppcert. Likevell kjempe fornøyd med helga,hundene og resultater 🙂 Blåbyhallen er en flott plass å være, glimrende underlag for agility og lydighet 😀

Prinsesse Ia fylte også tre år samme helga, lille persille begynner å bli voksen dame ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: