Norsk Utstillings Champion!

Publisert 21.03.12 av Christine

I helga var vi en svipptur i Harstad, NKK utstilling sto på tapeten. Årets første sjanse til å prøve å få nkk cert og championat.

På fredagen fikk hun seg ett bad, også la vi inn siste finishen på stå treninga. Så da hadde vi egentlig gjort det vi kunne, resten er opp til tilfeldigheter og dommerens smak og behag.

Etter herlige to timers søvn natt til lørdag, så var det kanskje ikke så rart at man klarte å forsove seg litt. Heldigvis var det ikke mer enn 30 min, men akkurat nok til at det ble litt stress likevell.

Neeco skulle vi nemlig stoppe å slippe av hos mamma, så han skulle være der mens vi dro til Harstad. På vei til mamma ble vi stoppet i promille kontroll….klokken var da halv sju…. den årlige vinterfestuka gikk av stabelen hele forrige uka, så det var nok grunnen til at de var så tidlig ute. Vi hadde ingenting å bekymre oss for der, bortsett fra at vi strengt tatt ikke hadde tid til det…

Som om det ikke var nok, så ble vi stoppet nok en gang på samme sted da vi hadde avlevert Neeco. Men etter å ha stått litt i kø, oppdaget de at vi hadde jo nettopp vært der, så vi fikk kjøre videre uten å blåse denne gangen.

Heldigvis var det fint kjøre vær og fine veier, så turen til Harstad gikk veldig greit. Klokken var vel kvart over åtte da vi ankom utstillingsområde…og allerede var det begynt å bli kaos med parkeringa. Vi ble dirrigert langt borti ett skogholt, kjente bekkenet mitt vrei seg allerede! Fant fort ut at det smarteste var om jeg hoppet av å tok med meg Ia, så fikk Torgrim finne parkering å komme etter med utstyr og div.

Da hun hoppet ut av buret oppdaget jeg at hun var full av noe hvitt på hele det ene låret…..kunne ikke helt skjønne umiddelbart hva det kom av, men tenkte kanskje det var flass…?

Helt til det gikk ett lys opp for meg, og jeg koblet…..lim! Jepp, industrilim…..Torgrim hadde nemlig limt sammen en del på buret til Ia dagen før, og det hadde tydeligvis rent litt inn i buret.

Kjente panikken spredte seg, ca 30 min til vi skulle inn i ringen….Ia burde varmes opp og oppfriskes på ståen, i tillegg til at jeg måtte prøve å finne en måte å få vekk limet på.

Jeg hadde jo ingen redskaper med meg, hadde jo ikke regnet med at jeg trengte det. Verken børste,kluter eller lignende.  Gleden ble derfor stor da jeg omtrent gikk rett på Marthe og Yoshi da jeg kom inn i hallen. Hun hadde stellebord og stortsett alle de tingene jeg trengte! 🙂 Med børste og våtservietter så det ut til at vi skulle klare å få bort limet ,Og jeg kunne puste lettet ut igjen! 🙂

Dommeren virket veldig nøye av seg, og han sjekket hundene på de fleste punkter.  På de rasene som var inne før oss løftet og strekte han på labber, løftet på haler og var tydelig nøye med å sjekke tenner.  Det var 4 heelere påmeldt, men tilslutt var vi bare to som møtte opp. Ia skulle sist inn til bedømming, og jeg var veldig spent. Hun har jo særdeles lite bordtrening, så det var jeg egentlig mest spent på.

Tispen før oss ble bedømt med very good, hva ville lille Ia  få da? Selv om dommeren var streng og nøye på bedømminga, så var han en veldig hyggelig herremann.  Aller først måtte Ia opp på bordet, noe som gikk veldig greit. Hun sto pent og dommeren kjente og kiket på henne. Dog likte jeg ikke måten han håndterte henne når han skulle se på tenner……Hun har ikke verdens størte snute, og store mannehender kommer ikke enklest til inni der. Som sagt var han nøye,og skulle se hele tannrekka hennes på begge sider, litt vel røff behandling syns jeg hun fikk lille prinsessa. Hormonell som jeg er var det like før jeg tok henne med meg og gikk ut av ringen…..

Men Ia så heldigvis ut til at hun glemte det like fort som det skjedde, for halen og humøret steg igjen ganske fort.

Dommeren beordret oss til å ta en liten runde i ringen,  og påpekte to ganger liten før vi fikk gå….haha vet ikke om han var redd for at jeg skulle komme i fødsel om jeg måtte gå for mye? 😉

Og når vi skulle gå frem og tilbake var det heller ikke lange strekka vi fikk bevege oss på, helt i orden for meg og bekkenet det. Ia var litt utålmodig når vi skulle stille opp foran dommeren…men alt i alt sto hun ikke så verst 🙂

Dommeren likte den lille brune, og ville gi  henne både ck,cert og cacib. Dessverre er ikke heelern fci godkjent, så noe cacib ble det ikke på oss 😦   Siden det ikke var noen hannhunder som stilte, så ble det ingen å gå bir og bim mot, og Ia ble  Best i rasen! 🙂 Og da ringsekretæren ønsket oss lykke til i gruppa måtte jeg dessverre bare fortelle henne at der fikk vi heller ikke lovt å delta…!  Fra 2012 får ikke heeleren stille i gruppa på NKK utstillinger, kun på små utstillinger.  En annen ting jeg også oppdaget når jeg skulle leite i katalogen, for å finne ut hvilke heelere som stilte sammen med oss var at de har kastet oss ut av gruppe 1, og laget en egen side for ikke fci godkjente raser….. Skjønte ikke helt vitsen med det. Så om dere ikke finner heeleren i programmet, så er det bare å leite bakerst i katalogen…

Kritikken til Ia : Meget god type. Korrekt prop. Feminint bra hode og uttrykk. Utmerket hals. Litt ustabil i fronten, bra steglengde.

Og resultatet ble ck,cert,BIR og NUCH !! 🙂

Igrunn veldig deilig å tenke på at vi er ferdig med å jakte på storcertet, en ting mindre å «bekymre» seg om 🙂 Nå kan vi bruke tida vår på det vi faktisk synes er gøy 🙂  Både Ia og Emil står for championat i hver sin gren i agility,Ia i hopp og Emil i agility.  Vi er stadig ute å jakter på nye titler 😉

Vi ble igjen for å se på når aussiene skulle bedømmes, og jeg kjente at det var litt kjipt å ikke stille Emil. Men samtidig er det liksom ingen vits med han, det koster masse penger og man får ikke noe igjen for det. Akkurat nå har jeg ingen mulighet til å stille han uansett, krever litt mer fart og mer av meg som handler enn når jeg stiller Ia.

Men til neste år kan faktisk Emil stilles som veteran, og det gleder jeg meg masse til. Da skal jeg børste støv av gutten, og stille han på noen utstillinger tenkte jeg 🙂

Da aussiene var ferdig å bedømmes var også jeg rimelig ferdig, så da var det bare å hente premier og begynne på hjemturen. Hadde egentlig lyst å se på  lydigheta, men det var enda mange timer igjen til den begynte, og det hadde nok ikke kroppen satt pris på.

Vi stoppet på veggfjellet på vei hjem, der fikk Ia og Emil løpt seg en tur i skogen .Også ble det tatt bilder av den nybakte championen 🙂 Syns det er litt ekstra stas at Ia har fått championatet sitt, da jeg vet det var mange, blandt annet meg selv som tvilte litt på om vi ville klare å få det. Ia er jo ikke noen utpreget utstillings heeler, med sine lange ben. Men tross dette så har hun faktisk gjort det veldig bra når hun har blitt stilt.  Første gangen hun ble stilt var på en uoffisiell utstilling i sverige, der ble hun  BIR. Første offisielle utstilling i Norge fikk hun cert og ble Bir begge dagene, og plasserte seg som 4 BIG på søndagen. Deretter hadde vi en liten downperiode med ei slett rød, og to blåe etter hverandre. Så gikk det ett halvt år før vi stilte ut igjen, og da ble resultatet cert og BIR, og 2 btk med rescert på NKK’en i Tromsø.

Og nå alså denne helgen i Harstad da det ble storcert,bir og championat ! 😀 Totalt har hun vært stilt ut 9 ganger. 5 bir,4 cert, 1 res.cert, en 4big, en slett rød og 2 blå 🙂 Nesten som den «stygge lille andungen» som vokste opp og ble en pen og flott svane! 🙂  Uansett har hun alltid vært verdens fineste i mine øyne, men nå har vi det også svart på hvitt at hun er pen 😉

Nå gir vi oss mens vi er på topp, men muligheten for comeback ligger der.Kanskje man må ut å jakte cacib visst vi er heldige å får dem fci godkjent?

Det kan også hende at hun blir stilt på en eller to utstillinger i utlandet( sverige,Finland,Danmark) om man tar turen dit, på ferie eller stevne 🙂


5 kommentarer på “Norsk Utstillings Champion!

  • Tusen takk, håper de som leser bloggen skjønner at det med andungen var satt litt på spissen 😉
   Hadde vært gøy om de ble godkjent snart ja. Da jeg begynte å stille aussie var heller ikke de fci godkjent, så jeg har tydeligvis for vane å velge ikke fci godkjente raser :p

 • Legg igjen en kommentar

  Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

  WordPress.com-logo

  Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

  Google-bilde

  Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

  Twitter-bilde

  Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

  Facebookbilde

  Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

  Kobler til %s

  %d bloggere like this: